Biografie

Toen ik in augustus net 16 jaar oud was geworden had ik de LTS opleiding metaal afgerond en kwam ik terecht in het bedrijfsleven. Je leven slijten in een fabriek zag ik niet echt zitten. Ik ging vervroegd in dienst en koos daarna  voor mijn passie…

“Music was my first love.”.

In de jaren tachtig werd ik de leadzanger van de coverband Social Heat. We speelden in alle grote dancings in Nederland. Voor de hobby speelde ik ook nog een beetje gitaar en saxofoon. Ik ben vervolgens pianolessen gaan nemen en zo kon ik na mijn bandperiode beginnen als ‘One Man Band’ op bruiloften en partijen. 

Ik had altijd al een passie voor Amerika en toen ik samen met mijn vrouw Henny in 1999 voor het eerst een reis door Amerika maakten viel het kwartje. Ik moest wat gaan doen met mijn passie voor Amerika. 

We verkochten ons huis en samen met mijn vrouw bouwden we eigenhandig op maagdelijke grond een kopie van een Amerikaanse guest ranch genaamd Melody Ranch. We importeerden de gebouwen uit Amerika en Canada. En zo werd ik aannemer, timmerman, loodgieter, metselaar en elektricien. 

Via een kennis leerde ik digitaal tekenen in AutoCad en toen ik het programma onder de knie had heb ik onze eigen woning ontworpen. We hebben de woning laten bouwen door Lake Country Log Homes in Canada. Lake Country Log Homes heeft onze woning opgenomen in hun collectie. 

Toen de bouw klaar was hadden we een website nodig en dankzij internet leerde ik old skool websites programmeren en leerde ik werken met het programma Photoshop. Uiteraard liep ook dat weer uit hand en in 2013 startte ik met het ontwikkelen van reserveringssoftware. Ik huurde een team met slimme programmeurs uit India. Toen mijn senior programmeur ging trouwen ging ik samen met mijn vrouw Henny naar de bruiloft in India. Een jaar later liet ik onze programmeurs Amsterdam zien. 

De software heb ik in 2020 verkocht aan de BungalowNet Group. De eigenaar heeft me gevraagd of ik betrokken wil blijven bij de doorontwikkeling van de software en zo werd ik de partner van BungalowNet Group. Toen de programmeurs uit India in Nederland waren vroeg één van de jongens wie al het timmerwerk en installatiewerk deed. Toen ik aangaf dat ik de meeste zaken zelf deed riep hij:  “Jan knows a little bit of everything”. Daarmee sloeg hij precies de spijker op z’n kop want dat is inderdaad wel een goede samenvatting van mijn skills.

Jan knows a little bit of everything